Знаете ли коя е любимата храна на нашите кози? Да, познахте – сочната зелена трева. Знаете ли, че в България свежата трева е основно налична през пролетта и началото на лятото?

В животновъдството се практикува изсушаването на тревата и даването ѝ на животните през студените месеци. Тази практика, въпреки че е популярна, има негативно въздействие върху организма на животните и това се отразява върху качеството и количеството на млякото, което те произвеждат. Представете си, ако ние хората можехме да консумираме любимата си храна само за няколко месеца в годината.

Ние не се задоволяваме с варианта да предлагаме изсушен фураж на козите ни. Вместо това, решихме да инсталираме хидропонна система на територията на козеферма, която ни позволява да отглеждаме зелени фуражи през цялата година. Тази революционна система може да произвежда до 3.5 тона свежи зелени кълнове на ден, като използва само висококачествени семена, чиста вода и светлина.

Това означава, че нашите кози могат да се насладят на своята любима храна – смес от свежи треви през цялата година. Това е едно от нововъведенията, които ние въведохме в козефермата, за да гарантираме постоянно високото качество на млякото, което произвеждаме.

Със сигурност можете да бъдете уверени, че продуктите, които ние предлагаме, са направени от мляко, получено от щастливи и здрави кози, които се хранят с най-качествените и свежи зелени фуражи. Така гарантираме, че всяка капка мляко, която излиза от нашата козеферма, е със запазената свежест, богат вкус и висока хранителна стойност.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *