Нашите кози

В козеферма отглеждаме селектирана млечна порода кози, внос от Франция. За животните е характерно, че млякото, което дават е с изключително високо качество, богато на протеини, мазнини и различни видове минерали.

Есента на 2018 година внесохме от Франция 350 кози, от които 300 женски и 50 мъжки. Това беше стратегическо решение, което ни позволи да гарантираме генетичното потекло на животните ни и така да осигурим високо качество на нашето стадо.

Сега, след много години на преданост и упорит труд, отглеждаме над 1000 животни. Ние сме горди, че всяко животно във фермата получава необходимата грижа и внимание. Отдаваме значение и на техническия прогрес и използваме най-модерните нововъведения и оборудване за млечното козевъдство.

Горди сме, че притежаваме правото да продаваме нашите кози като разподни животни Alpine, под селекционен контрол, придружени с всички необходими документи. Това означава, че те са отгледани със същите стандарти и грижи, които са осигурени във Франция.

Всичко това е резултат от нашата страст и ангажираност към козевъдството. Ние сме си поставили смели цели и продължаваме да инвестираме в иновации, за да останем водещи в отрасъла и да предоставяме безупречна суровина – прясно козе мляко, което е в основата на качествените млечни продукти, които предлагаме.

 

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *